Vill gå!!!

Distant Worlds II: more music from FINAL FANTASY



Cd-release och världspremiär för nytt Final Fantasy-program i Stockholms Konserthus

I juni 2010 är det dags för den efterlängtade uppföljaren till 2007 års succékonsert i Konserthuset: Distant Worlds: music from FINAL FANTASY. Arnie Roth kommer tillbaka till Kungliga Filharmonikerna med ett helt nytt program bestående av ännu mer av Nobuo Uematsus prisbelönta och älskade musik ur den enorma och fantastiska spelserien FINAL FANTASY. Vid konserten släpps också en ny cd med samma repertoar (inspelningen görs av Kungliga Filharmonikerna under ledning av Arnie Roth i januari 2010).

Distant Worlds II bjuder på en lång rad stycken där flertalet aldrig tidigare framförts live i Europa av en symfoniorkester. Dessutom spelas helt ny musik av Nobuo Uematsu, skriven för ännu inte utgivna FINAL FANTASY XIV.

Samtliga stycken kommer att illustreras av generöst visuellt material ur spelen på bildskärmar i konsertsalen; till och med den helt nya musiken till FFXIV! Nobuo Uematsu själv kommer att hedra Stockholmspubliken med sin närvaro och han möter även fansen personligen vid en Meet & Greet i anslutning till konserten.

--------

Det var i december 2007 som världspremiären för den internationella konsertserien Distant Worlds: music from FINAL FANTASY hölls i Stockholms Konserthus. Lanseringen skedde samtidigt med att spelserien firade sitt 20-årsjubileum och i samband med detta kom också en cd med samma namn, inspelad av Kungliga Filharmonikerna under ledning av Arnie Roth.

Konsertprogrammet Distant Worlds: music from FINAL FANTASY har sedan stockholmspremiären gjorts av Arnie Roth runt om i USA (med orkestrar som San Francisco Symphony, Dallas Symphony och Chicagoland Pops), samt i Singapore och i Taipei. Den 12 december ges ytterligare en konsert i Chicago och i februari 2010 väntar Seoul. Viss repertoar har tillförts och varierat programmen under åren, men aldrig tidigare har alla dessa nyarrangerade stycken, som nu alltså också spelas in på cd, framförts vid en och samma konsert.

KUNGLIGA FILHARMONIKERNA
Dirigent Arnie Roth

Ur programmet:
Uematsu Final Fantasy Series, Prelude Europapremiär!
Uematsu Final Fantasy Series, Victory Theme Europapremiär!
Uematsu Melodies of Life ur Final Fantasy IX Europapremiär!
Uematsu Ronfaure ur Final Fantasy XI Europapremiär!
Uematsu Dancing Mad ur Final Fantasy VI Europapremiär av det nya arrangemanget!
Uematsu Main Theme ur Final Fantasy VII
Uematsu J-E-N-O-V-A ur Final Fantasy VII Europapremiär!
Uematsu The Man with the Machine Gun ur Final Fantasy VIII
Uematsu Suteki da ne ur Final Fantasy X Europapremiär!
Uematsu Musik ur Final Fantasy XIV Europapremiär!
Uematsu Kiss Me Goodbye ur Final Fantasy XII Europapremiär!

Lördag 12 juni 2010 kl 19:30 Stora salen
Boka/köp    |  Boka/köp Meet & Greet kl 22.00  

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback